Skip to content

Pink Programming moves to Minc!

September 1, 2021

Sedan starten 2015 har Pink Programming anordnat kodträffar, läger och utbildningar för över 6000 kvinnor och icke-binära personer i landet. Efter att ha drivit organisationen helt digitalt under 18 månader av pandemi är Pink Programmings populära kodträffar “Pink Programming Sundays” äntligen tillbaka i fysisk form. I samband med nypremiären flyttar organisationen till startuphuset Minc i Malmös, och stärker samtidigt upp teamet med nyrekrytering.

Startuphuset Minc i Malmö går in som sponsor

Pink Programming har sedan starten stöttats av branschen, med huvudsponsorer som Nexer, Axis, Neo4j, B3 och SEB. I ett nytt partnerskap går nu Minc in som sponsorer och Pink flyttar samtidigt in i startup-huset.

”Vi är mycket glada att fördjupa samarbete med Pink Programming. Minc har höga ambitioner att göra startup-världen mer jämställd och en nyckel är att fler kvinnor ser möjligheterna med en teknisk utbildning och framförallt ser teknik som en möjlighet att lösa problem mer effektivt”

Jeanette Andersson, vd, Minc.  

Alma Bergil blir ny community manager

Som Sveriges största ideella nätverk för kvinnliga kodare, satsar Pink Programming nu ytterligare på sitt community med Alma Bergil som ny community manager. Alma kommer senast från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet där hon arbetat med och att bygga relationer mellan akademin och det omgivande samhället. Som ny community manager kommer hon axla ansvaret för communityt och kommunikationen.

“Pink Programming är en inkörsport och ett space för kvinnor och icke-binära personer att utforska, inspireras och koda tillsammans! Idag är en försvinnande liten andel programmerare i Sverige kvinnor. Jag är pepp på att vara med i arbetet för att ändra på det”

Alma Bergil, community manager, Pink Programming

Nypremiär av Pink Programming Sunday 12 september på Minc

I takt med att samhället stegvis öppnar upp planerar Pink i samarbete med Minc sin första fysiska kodträff sedan pandemin slog till. Den 12 september kl 13-17 bjuder de äntligen in till en klassisk Pink Programming Sunday på plats på Minc. En halvdag av kodning, insporationstalare och framförallt möjligheten att ses igen, något som organisationens medlemmar längtat efter.

När: Söndag 12 september kl 13-17

Var: Minc, Anckargripsgatan 3, Malmö.

För vem: Alla som identifierar sig som kvinnor eller icke-binära.

Hur: Gratis, platser kan bokas från och med 7 september. Det är begränsat antal platser och eventet hålls enligt rådande restriktioner. För att delta krävs att du är fullt vaccinerad mot covid-19, alternativt tar självtest på plats.

I höst planeras 10 av de populära kodträffarna Pink Programming Sundays, i både digital och fysiska versioner. Parallellt med att mattan för fysiska event nu rullas ut, rullar nämligen den digitala varianten Digital Sundays vidare. Konceptet som utvecklades under pandemin blev en stor succé och har möjliggjort att nå ut till ännu fler som vill upptäcka programmering tillsammans.

Mer information

Pink Programming Sunday 12 September
Minc
Pink Programming

Kontakt

Andrea Arvidsson,
Verksamhetsledare Pink Programming
+46 70 412 01 27
andrea@pinkprogramming.se

Pink Programming logo
Pink Programming är en ideell organisation och Sveriges största nätverk för kvinnliga utvecklare. Vi verkar för en jämställd IT-bransch och strävar efter att öka antalet kvinnliga programmerare och stärka kvinnors inflytande i teknikbranschen.

På Minc tror vi på att skapa det som är större än oss själva. Vi erbjuder allt en entreprenör behöver för att gå från idé till fullskaligt företag under samma tak. Välkommen till The Startup house of Malmö.