Skip to content

SEB, Tarsier och Neo4j växlar upp för en jämställd IT-bransch med Pink Programming

March 1, 2022

Med endast 5% kvinnliga utvecklare i Sverige är det allt fler företag som förstår vikten av att främja en jämställd IT-bransch. SEB, Tarsier Studios och Neo4j är tre företag som tar nästa steg och blir huvudsponsorer för Pink Programming – Sveriges största ideella nätverk för kvinnliga utvecklare. Tillsammans med 12 sponsorer planerar organisationen för en fullspäckad vår av kodträffar för kvinnor, trans- och icke-binära personer.

Samarbeten för en inkluderande bransch

Efter att ha sponsrat Pink Programming i olika format under flera år blir nu SEB och Neo4j huvudsponsorer för organisationen, detta tillsammans med nykomlingen Tarsier Studios. Tarsier, skaparna bakom prisbelönta spelet Little Nightmares, var under 2021 deltagare på Pink Programmings kurs Attract Female Developers, en kurs i hur företag kan skapa inkluderande rekrytering och arbetsplatsmiljö. I samband med kursen gick studion in som huvudsponsorer och hade i mitten av februari sin första Pink Programming Sunday – ett etablerat eventkoncept som fokuserar på kodning och nätverkande.

“Vi är väldigt stolta och glada att samarbeta med Pink Programming. Det ger oss möjlighet att lära och förbättra oss i vår resa att bli en mer inkluderande arbetsplats. Att lära sig om och implementera inkludering och mångfald är viktigt för alla företag, och vi är stolta över att vi ser dessa som grundpelare för vår framtid på Tarsier. Därför är vi väldigt glada över att stötta Pink Programming i deras uppdrag att utbilda och förändra IT- och spelbranschen till det bättre. Det bästa är att alla vinner på det!”

– Andreas Johnsson, CEO, Tarsier Studios

Kodträffar med deltagare från hela världen

I samband med pandemin ställde Pink Programming om de annars fysiska eventen till digitala kodträffar vilket öppnade upp för deltagare runt om i världen. I dagsläget har drygt 8000 personer kodat på de populära söndagseventen – från Luleå till Bangalore. Pink Programming Sunday med Tarsier var det fjärde eventet för året, och lockade fler än 100 personer att träffa kvinnor i branschen och koda tillsammans. När restriktionerna nu tas bort kommer de fysiska träffarna återinföras, och Pink planerar event på SEBs huvudkontor i Stockholm såväl som Neo4js Malmökontor i maj. Det digitala konceptet är dock här för att stanna, och alltfler företag sluter upp bakom de båda formaten. Med två heltidsanställda i spetsen, arrangeras eventformaten av engagerade volontärsteam i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Genom Pink Programming fann jag en karriär inom IT. Nu vill jag ge tillbaka och stötta andra på deras resor. Att jag är omgiven av fantastiskt smarta och hjälpsamma personer är bara grädden på moset. Den positiva energin efter ett event är otrolig och hänger kvar i flera dagar.”

– Réka Madarász, Projektledare för Sundays i Göteborg

För organisationen väntar nu en fullspäckad vår med både gamla vänner och nya bekantskaper. Utöver huvudsponsorerna, planeras aktiviteter med Google, Spotify, Minc, Verisure, Truecaller och Axis för att nämna några.

Pink Programming är Sveriges största ideella nätverk för kvinnliga utvecklare. Vi verkar för en jämställd IT-bransch och strävar efter att öka antalet kvinnliga programmerare och stärka kvinnors inflytande i teknikbranschen.

Vill du veta mer om sponsorskap eller är intresserad av inkluderingskursen?
Kontakta alma@pinkprogramming.se